1e editie FabCity Rotterdam tijdens FUTURE FLUX FESTIVAL

25 pioniers in de mini-stad van de toekomst

FabCity stoomt de stadsbewoner klaar voor de toekomst. De beweging is begonnen in Barcelona en opgepikt in onder andere Boston, Detroit, Parijs en Amsterdam. FabCity is een podium voor de makers, designers, uitvinders, hackers, nerds, klussers, koks en vakidioten die bezig zijn de stad mooier, slimmer en groener te maken. Zij spelen met de technologie van de toekomst en weten hoe je van afval nieuwe producten maakt.

FabCity Rotterdam is een ministad waarin je van alles kunt leren en wie weet komt dit later nog van pas. Probeer bijvoorbeeld maar eens te winnen, in Studio Rap’s Man vs Machine Jenga wedstrijd. De eerste editie van FabCity Rotterdam vindt plaats tijdens FUTURE FLUX FESTIVAL in de RDM Onderzeebootloods.

Op 9 en 10 juni laten meer dan vijfentwintig succesvolle ondernemende pioniers zien hoe de mini-stad van de toekomst vorm krijgt. Een expositie, speeltuin, klaslokaal, keuken, etalage en een geheim NASA laboratorium gemixt. FabCity nodigt jonge en oudere stadsbewoners uit om in te komen kijken, ruiken, proeven en testen. En vooral om zelf te komen sleutelen, programmeren, bouwen en prutsen. Ga aan de slag met 3D printen, sensors of het opwekken van elektriciteit uit een aardappel. Leer in FabCity alvast de eerste nieuwe skills van de 21e eeuw, neem een kijkje in het circulaire warenhuis en het laboratorium.

Bekijk voor meer informatie de website van FabCity Rotterdam.