Over Future Flux Festival

Hoe kunnen we de haven en stad van morgen slimmer, circulair en gezond maken? Innovators, studenten en makers uit het Rotterdam Makers District geven hier antwoord op tijdens de vijfde editie van het Future Flux Festival. Het lustrum staat in het teken van Rotterdamse tech innovaties.

Future Flux Festival had in naam niet toepasselijker kunnen zijn! Covid-19 maakt live connecten ingewikkeld. Het fysieke festival wordt uitgesteld naar 2022, maar 2021 gaat niet stilletjes aan ons voorbij. The future is flux! Voor onze makers uit het Rotterdam Makers District is verbinding zoeken, innoveren voor haven en stad en kennis delen waardevoller dan ooit tevoren. Samen moeten we nadenken over- en werken aan een gezonde toekomst. Daarom organiseren we in 2021 een aantal Pop-Ups van het Future Flux Festival, waar makers op een digitaal podium hun innovaties en ideeën voor de toekomst delen. Zo blijven we elkaar – juist ook nu – inspireren. Het eerste Pop-Up event is 4 maart.

Upcoming

Datum: 4 maart 
Tijd: 15.00 – 17.00 
Locatie: Online (LIVESTREAM)

Future Flux Festival Pop-Up – the Offshore Edition

Tetrahedron daagt de offshore industrie in Rotterdam en omgeving uit samen te gaan werken.

De Nederlandse maritieme industrie heeft zware competitie uit het buitenland. Volgens Tetrahedron moeten wij, als Maritime Capital of Europe, krachten bundelen in plaats van te concurreren met elkaar. Wat kunnen wij in Nederland wat de rest van de wereld in onze industrie niet kan?

We mogen met elkaar trots zijn op het Rotterdamse havencluster. Dit cluster is wereldwijd uniek omdat alle competenties hier samenkomen; van finance, gespecialiseerde rederijen en aannemers, ontwerp capaciteit tezamen met geregistreerde IP, high tech making skills, diepe havens tot aan human capital; met een continue aanwas van goed opgeleide WO/HBO/MBO-studenten om de hoek. Rotterdam is het Silicon Valley van de industrie. Alle ingrediënten voor internationaal succes zou je zeggen. Maar in de dagelijkse praktijk is het anders.

Offshore bedrijven in regio Rotterdam werken net zo makkelijk samen met buitenlandse bedrijven en laten synergie met hun buren onbenut. Is er bijvoorbeeld voor een offshore/maritiem tech bedrijf genoeg reden om hier over tien jaar nog te vestigen? Als het cluster niet sterker wordt in het bundelen van krachten, gaan kennis en competenties verloren. De vraag is alleen, hoe moeten we dat doen? Op 4 maart gaan we hierover met elkaar in gesprek!

Spreker:

Samen met…

Een belangrijke pijler van het festival is verbinden. Enerzijds verbinden van makers in het gebied, anderzijds het verbinden van deze makers met relevante partijen buiten het gebied. Voor deze Pop-Up editie heeft Future Flux Festival haar krachten gebundeld met de Riverboard (publiek-privaat netwerk voor stimuleren van de Waterweg Regio), Gemeente Schiedam en Gemeente Vlaardingen. We beogen de samenwerkingen tussen het Rotterdam Makers District en de gebieden Schiedam, Vlaardingen en Maassluis te verstevigen en toe te werken naar een gezamenlijk ondernemersnetwerk in de Maak, Maritieme- en Mechatronica-industrie.

Deze Future Flux Festival Pop-Up is in samenwerking met:

Future Flux Festival | Klinknagelstraat 2, 3089 JP Rotterdam | 010 252 44 72 | info@futurefluxfestival.nl