Pixels
FabCity

Alles en iedereen connected

Internet of Things

-

Wat als niet alleen mensen met smartphones en computers op het internet kunnen, maar ook dingen? Wat als een auto zelf kan vertellen waar hij is; als bewakingscamera’s zelf een seintje geven als er gevochten wordt; als je koelkast even een app-je stuurt dat de melk op is? Internet of Things of kortweg IoT kan ons leven een stuk gemakkelijker en luxer maken. Maar het heeft ook iets idioots. De stad weet dingen van ons, doet dingen met ons, zonder dat we dat nog merken. Hoe gaat dit werken? Kunnen we zelf meedoen?

In FabCity Rotterdam maak je kennis met onder andere:

Interactief kunstenaar Jonas Vorwerk met zijn Light Pixels. Een ‘internet of things’ op schaal. Leer al spelend hoe dat werkt, als dingen uit zichtzelf met elkaar communiceren. De pixels stonden al in Barcelona, op het dak van Nemo en vliegen vlak na FabCity naar Columbia.

Velocracy Een Witte Fietsen Plan met de inzet van slimme technologie. Aan elke fiets van Velocracy hangt een slot dat je openmaakt en betaald via je smartphone. En het leuke is, het gaat niet om de winst! Met het geld van de huur ‘spaart’ de fiets totdat er genoeg is om een nieuwe te kopen. En die fiets is van ons allemaal (of van niemand). Een zo groot mogelijk aantal deel-fietsen is de ambitie. Delen en slimme technologie: dat is helemaal FabCity.

De RDM Makerspace maakte een klein en simpel apparaatje, de Marvin, die je in je laptop kunt prikken en met een aantal simpele klikken kunt programmeren. In FabCity kun je kijken hoe je dat zelf kunt doen. Maak je eigen sensor voor bijvoorbeeld geluid of temperatuur, en laat die zijn updates naar je mobiel app-en.

FabCity Rotterdam biedt je ook een kijkje in de circulaire keuken en het circulaire warenhuis. Of ga je tijdens FUTURE FLUX FESTIVAL zelf aan de slag met de nieuwe skills voor de 21st eeuw?