DSC_5319
Playground

De magische speeltuin van FUTURE FLUX FESTIVAL

How to Do/Undo

-

How to Do/Undo

De Playground is de magische speeltuin van Future Flux Festival. Je mag er volop je handen vuil maken en meedoen aan de meest uiteenlopende experimenten. We hebben verscheidene kunstenaars de opdracht gegeven “How To”-instructies te maken, die je stuk voor stuk mee op reis nemen in het bouwen en maken, waarmee ze allerlei vragen oproepen.

Je kunt in de Playground vooral heel veel dingen maken: een luidspreker, een performance met je mobiele telefoon, mash-ups van 3D objecten, een zine en een nep-bomdetector. Ook leer je hoe je je online data kunt beschermen, vind je misschien je nieuwe liefde via een browsergeschiedenis en ontdek je hoe je een batterij kunt aandrijven met alleen maar zwaartekracht.

We hebben ook ruimte voor overpeinzingen: Parallel Suspended is een robot die onafgebroken een groot zandpatroon creëert op de grond. In Osmo dompel je je onder in de schoonheid van de cosmos en kun je bijkomen van je constant piepende smartphone.

Ook kunnen we niet wachten om het kunstwerk van RAMLAB artist-in-residence Georgina Voss te presenteren, de Near Net Shape. Met behulp van wire arc additive manufacturing (3D printen in staal) heeft Vos structuren geprint die de onzichtbare lagen van software zichtbaarder maken.

 

Deelnemende kunstenaars:
James Auger (GB), Gijs van Bon (NL), Debbie Ding (GB), Dries Depoorter (BE), Peter Flemming (CA), Garnet Hertz (CA), Darsha Hewitt (CA), Loop.pH (GB), Matthew Plummer-Fernandez (GB/CO) en Julien Deswaef (BE), Georgina Voss (GB), Leanne Wijnsma (NL).