Future Flux Festival presents Heroes of Innovation

In de week van 5-8 juli 2021 organiseerden we dagelijks Heroes of Innovations. Tech-studenten en docenten, ondernemers en makers van binnen en buiten het Rotterdam Makers District gingen, onder leiding van host Léon Kranenburg, met elkaar in gesprek. Fysiek op verschillende plekken in Rotterdam Makers District, en online via de livestream. De innovatieve helden werden het hemd van het lijf gevraagd.

De thema's

5 juli: Urban Climate Makers
Extremer weer heeft invloed op de gebouwen en fysieke infrastructuur in de stad. Onze (student)makers namen je mee in hun visie op hoe Rotterdam, als dichtbevolkte stad, deze uitdaging aan kan gaan om in de toekomst resilient te zijn en blijven. 

6 juli: Circular Makers
Nederland wil in 2050 volledig circulair zijn. Een ambitieuze doelstelling, waar de Rotterdamse maakindustrie een grote bijdrage aan levert. (Student)makers met een passie voor circulair ondernemen deelden hun persoonlijke verhaal en visie op van waste to value.

7 juli: Smart Mobility Makers
Van autonoom rijden, alternatieve mobiliteitsvormen tot aan endurance racen op waterstof. In het Rotterdam Makers District komt er een heus Future Mobility Park. Benieuwd wat daar getest wordt? Join the ride…

8 juli Smart Port Makers
Hoe houden we de Rotterdamse haven wereldwijd in de voorhoede? Onze heroes lieten zien hoe zij nieuwe technologie omarmen om bijvoorbeeld autonoom te varen, en te varen met de Waterstoftaxi.

Een terugblik

Your host Léon Kranenburg

Oprichter van branding agency WOAU! Docent op Kolding University of Design in Denemarken, Tong Ji University in Shanghai, Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht en Willem de Kooning Academy in Rotterdam. Als geboren en getogen Rotterdammer ziet hij onze stad als een interface. Een interface waar verschillende publieken samenkomen en alles en iedereen een functie heeft in dat organisme wat de stad is. In haar werk implementeert  WOAU! frisse kleuren om de stedelijke omgeving, wat de drager is van ons werk, wat zachter te maken. WOAU! heeft een sterke link met straatcultuur en expressieve kunsten. Waar de stad een interface is, is de straat het lookbook. 

Leon Kranenburg

Future Flux Festival presents Heroes of Innovation is powered by Rotterdam Makers District in samenwerking met RDM Centre of Expertise (Hogeschool Rotterdam). Rotterdam Makers District is dé plek in de regio voor de innovatieve maakindustrie en bestaat uit de gebieden RDM Rotterdam en M4H Rotterdam. Bij RDM Centre of Expertise werken studenten, docenten en onderzoekers van Hogeschool Rotterdam, vanuit verschillende vakgebieden, samen met ondernemers aan technische innovaties voor haven en stad.

Rotterdam_Makers_District_RGB_basis
Logo RDM CoE HR

Future Flux Festival | Klinknagelstraat 2, 3089 JP Rotterdam | 010 252 44 72 | info@futurefluxfestival.nl