Op zoek naar nieuwe vormen van mobiliteit

Van autonoom rijden, alternatieve mobiliteitsvormen tot aan endurance racen op waterstof. Met steeds meer mensen op deze planeet wordt de drang om na te denken over nieuwe en vooral schone, slimme vormen van mobiliteit nog sterker. In het Rotterdam Makers District denken ze niet alleen maar doen ze ook! Zo komt er een heus Future Mobility Park, een terrein waar schone, slimme voertuigen kunnen worden getest. Benieuwd welke vormen van mobiliteit daar getest gaan worden? Join the ride…

Bekijk de livestream

Heroes

  • Dorien Lathouwers – Future Mobility Park
  • Evert-Jeen van der Meer – AON Risk Solutions
  • Daniël Wendt – Team Phidippides en Racing Team Rotterdam
Dorien Lathouwers is een organisatiepsycholoog met business sense. Haar ervaring met organisatie-, team en leiderschapsontwikkeling uit de adviespraktijk past zij nu toe in innovatietrajecten. Trajecten die stedelijke omgevingen en mobiliteit prettiger, mooier en gezonder maken. Future Mobility Park is de eerste one-stop-shop testsite voor autonome voertuigen in Nederland. Het versnelt de marktintroductie van duurzame, autonome voertuigen, zoals bezorgrobots en shuttles. Als open ecosysteem verwelkomt en ondersteunt Future Mobility Park alle initiatieven en gelijkgestemde mensen die de missie ondersteunen.
Dorien Lathouwers
Evert-Jeen van der Meer
Evert-Jeen van der Meer is al meer dan 10 jaar werkzaam in het automotive segment. Daarvoor verdiende hij zijn sporen in het verzekeren van de risico’s in het logistieke segment. Evert-Jeen heeft oog voor de laatste ontwikkelingen op het gebied van innovatieve mobiliteitsconcepten zoals de vliegende auto, hyperloop en autonome voertuigen. Van traditionele automotive naar Smart Mobility: vanuit de markt is er steeds meer vraag naar gebruik van elektrische auto’s en de doorontwikkeling van autonome voertuigen. Mobiliteit wordt steeds meer gezien als een service (Mobility as a Service). Innovatieve vormen van mobiliteit brengen nieuwe kansen, maar ook risico’s met zich mee. Welke zijn dit en hoe gaan we hier mee om?
Daniël Wendt (20) is communicatie- en eventmanager bij Team Phidippides en Racing Team Rotterdam. Hij studeert Leisure & Events Management aan de Willem de Kooning Academie. Tijdens deze studie ontdekte hij zijn professionele fascinaties en kwaliteiten, zoals verbinding en mensenkennis, maar ook marketing en communicatie. Die dingen komen samen bij zijn functie bij de studenten-wedstrijdteams. Hier houdt hij zich bezig met interne en externe communicatie, het organiseren van (online) interventies, en het optimaliseren van de organisatiestructuur op een creatieve manier. Op 7 juli beklimt hij het podium om te vertellen over de wedstrijdteams en zijn werk. 
Daniël Wendt

Future Flux Festival presents Heroes of Innovation is powered by Rotterdam Makers District in samenwerking met RDM Centre of Expertise (Hogeschool Rotterdam).

Rotterdam_Makers_District_RGB_basis
Logo RDM CoE HR

Future Flux Festival | Klinknagelstraat 2, 3089 JP Rotterdam | 010 252 44 72 | info@futurefluxfestival.nl